Voorbeelden

Voorbeeld van een prachtig naai mandje.

Sewingbox of Naaimandje

Niet zelfgemaakt, wel aan mezelf cadeau gedaan omdat ik er meteen voor viel.

 

 

Dit een projectje dat je in één les kan maken. Wil je dat ook met stof waar jij voor valt? Maak maar vast een tekening en of knipsel van jouw naaimachine.

 

Borduren in de klas

Borduren

Werk van leerlingen uit een 2de klas in het VO

De afgelopen twee jaar ging ik naar school om officieel docent beeldende kunst en vormgeving te worden. Tijdens een stage gaf ik 2 klassen met 30 leerlingen een textielworkshop. Een onderdeel daarvan was met de hand borduren. Ze vonden het lastig, eenmaal in de flow  vonden ze het heel jammer dat we weer gingen stoppen om ook de naaimachine te leren kennen.

Naailes voor cadeautjes voor de familie

De wens om iets te geven, aan het nieuwe kindje van haar zus, dat zelfgemaakt was ging samen met het aanleren van vaardigheden op de naaimachine.

Op maat gemaakt voor de billendoekjes

Jasje van oude broeken

Oude broeken

Hergebruik van niet meer passende kleren

 Na een paar naailessen aan deze jonge leerling vroeg ze me of ze ook van oude kleren iets kon maken. Samen keken we naar bruikbare stukken in de zakken met overtollige kleding. De stof van de spijkerbroeken, daar wilde ze graag nog iets van maken. Het werd een jasje van 4 broeken die niet meer pasten. Tijdens de laatste les na jaren borduurde ze een embleem van haar voorletters op de borstzak. Een mooie ode aan haar favoriet.

 

 

Creatieve meiden

In 2015 gaf ik een workshop aan 7 tieners, bij eentje thuis.                                                              In 6 lessen van 2 uur maakten ze allemaal een etuitje, een tas en een jurkje van een zelfgemaakt patroon. En ze waren zo enthousiast dat ze nog meer les wilden.

Andere voorbeelden:

Dit vrolijke ’t shirt werd in één les, met de aandacht op de eigenschappen van tricot, gemaakt voor een zoontje.

 

Hieronder een prachtige bloesje, met veel geduld gemaakt door een liefhebster van uitdagingen én hele dunne stoffen.

Ze stuurde me de foto met de mededeling; fotootje van de blouse zodat je iedereen kunt zeggen wat een geweldige juf jij bent 🙂

Zomerbloesje

 

Lili's creatieLili

Maakte in twee lessen een schitterende bacteriecreatie voor de schoolmusical.

Puck

Heeft vele woensdagmiddagen mooie en nuttige kledingstukken gemaakt. Niet alleen voor haarzelf, deze hoodie was voor Aap.

naailes op maat puck

 

Ruim een jaar gaf ik naailes aan Marlies een liefhebster van goed passende jurken.

Jasje gemaakt door Liesbeth, van oude Franse meelzakken.

Jasje Liesbeth van achteren

Een trouwjurk

Ik werd benaderd door Saskia, met de vraag of ik haar wilde helpen met het maken van haar trouwjurk.
We maakten een eerste afspraak en bekeken de verschillende mogelijkheden die haalbaar waren binnen de tijd en met Saskia’s ervaring. Zij ging de jurk maken, onder begeleiding van Naailes op Maat.

trouwjurk Trouwjurk maken en naailes krijgen Trouwjurk kant

Ha Ine,
Wat een rijk proces was het om samen met jou mijn trouwjurk te maken!
Zoveel geleerd, plezier gehad, samen gestoeid en gefrustreerd geweest, en dan toch weer doorgegaan… Prachtig. Ik vond het heel fijn werken met jou, voelde me vrij en gesteund. Werd gestimuleerd echt alles zelf te doen en te beslissen… maar dan wel met jouw vakkundig meedenken erbij. Mooi hoe het proces langzaam vorderde en steeds meer helder werd hoe mijn jurk zou zijn. Ik waardeer je flexibiliteit, je betrokkenheid, je vakkundigheid en ook zeker de gezelligheid.
En wat een prachtig resultaat… ik was de hele dag zo blij met mijn jurk, zo mooi en zo fijn zittend. Ik voelde me echt mij!
Liefs, Saskia

trouwerij