Naailes Tips

Tips voor een goede voorbereiding

Omdat het aanbod van zelfmaakmode groot en veelzijdig is, geef ik je tips voor een paar adresjes waar je goed materiaal kan vinden en ook degelijk en vriendelijk advies krijgt.  Het werkt echt veel prettiger als je kwaliteit koopt. Dat gaat ook veel langer mee. Probeer een stofschaar eerst zelf uit; belangrijk bij het gebruik van gereedschap is dat jij er mee uit de voeten kan. Het past beter als het lekker in de hand ligt.

Welke Naaimachine past bij jou?

Heb je nog geen naaimachine en overweeg je er een te kopen?
Bedenk van te voren waar je de machine voor wilt gaan gebruiken en wat je budget is.
Blokker e.a. verkopen soms Singer naaimachines. Koop ze niet! Ze hebben alleen de naam (zonder embleem) omdat deze is vrij gegeven. Ze worden gemaakt in Chinese speelgoedfabrieken. In Amsterdam vind je verschillende naaimachine winkels die je kunnen adviseren. De meeste winkels verkopen ook tweedehands machines. Met garantie!
Neem de tijd om je te oriënteren, daar heb je uiteindelijk veel langer plezier van.

Scharen

Kijk maar eens bij Wildschut in Amsterdam www.naaimachines.nl , of bij  www.muldernaaimachine.nl uit Vlaardingen.

Ander gereedschap, stoffen en fournituren

Zoek je een goede stofschaar dan kan ik je het assortiment en de service van Firma Moes aan de Eerste van der Helststraat aanbevelen.

Bij de firma A. Boeken in de Nieuwe Hoogstraat 31 vind je veel stoffen en een uitgebreid assortiment fournituren. In de zelfde straat richting de Dam zit Capsicum met bijzonder mooie natuurstoffen.

De Albert Cuijpmarkt heeft verschillende types stoffenwinkels. Daar vind je ook Jan de Grote kleinvakman die heel veel fournituren verkoopt.

In Amsterdam Noord kun je voor fournituren naar Ritsies op het Purmerplein 21.

Bijna elke weekmarkt heeft stoffen en fournituren te koop. De stoffenbeurs en het stoffenspektakel zijn hele grote stoffenmarkten die verspreidt door het jaar in verschillende steden staan.

Wat voor mode ga jij maken?

Het idee om iets te maken start vaak met het wat of met de stof die inspireert tot dat. Een blad vol zelfmaakmode kan daar de aanleiding toe zijn.

Goed verkrijgbaar en bruikbare zelfmaakmode bladen zijn:

  • Knip en Knippie
  • Burda , Burda Style, Burda Easy
  • Maison Victor, minder kledingpatronen, ook interieur patronen.
  • En het Duitse CUT is ook een aanrader met een uitgebreid en smaakvol zelfmaak assortiment. Verkrijgbaar bij Athenaeum Nieuwscentrum op het Spui en bij de kiosk in de NS Stationshal (gespot bij Amstelstation)

Voor mijn boekhouding  maak ik gebruik van Acumulus en dat doe ik met plezier helemaal zelf, benieuwd? Klik op de afbeelding. acumulus_1_groot