Contact

Ine achter de Pfaff 1222 SEVoor naailes contact opnemen of een afspraak maken?

Een gewone naailes duurt twee uur, soms is een dubbele les handig als je aan een groter project werkt, of als je verder weg woont. Voor de naailes bespreken we wat je wil leren en stuur ik je een lijstje waar alles op staat wat je voor de les nodig hebt.

Wil je graag weten wat Naailes op Maat voor jou zou kunnen betekenen?

N.B. De gegevens die je deelt in het contactformulier worden alleen gebruikt om te voorzien in de naailessen. Naailes op Maat deelt geen gegevens met derden en zal je niet ongevraagd nieuwsbrieven sturen.

Hoe leerde ik naaien?

Mijn moeder naaide veel en kundig, met precisie, plezier én omdat het voordelig was. Toen ik ook wilde leren naaien was daar weinig tijd voor. Dus ging ik wel oefenen met een stuk vloeipapier maar al gauw wilde ik meer. De eerste pofbroek die ik naaide heb ik in haast en ongeduld afgemaakt. Niet volgens de regels maar wel vol genoegen! Er ging een wereld voor me open. Elke week naar de lapjesmarkt op zoek naar leuke vondsten en naar de School voor Modevormgeving om te leren hoe je van je ontwerp een patroon maakt en welke stof daar bij past. Of andersom, hoe valt de stof en welk model past daar bij. Na deze opleiding wilde ik meer en ging naar kunstacademie Minerva voor de textiele richting. Leuk verder experimenteren en zelf stoffen ontwikkelen. De modetrends die gehanteerd moesten worden lagen me niet zo, daarom ben ik na een jaar overgestapt naar de afdeling Theatervormgeving, een heerlijke brede studie met veel inhoudelijke lessen.

Veel werkervaring en zoektochten verder ontdekte ik hoe fijn het is om kennis door te geven en bij te dragen aan het ontdek proces, dat elk nieuw project weer is.

Waarmee leerde ik dat?

Mijn eerste naaimachine kocht ik toen ik zestien jaar was. Een tweedehands Gritzner die alleen voor en achteruit kon naaien en zigzaggen. Een hele fijne degelijke machine die al mijn experimenteerdrift kon weerstaan. Pas na twintig jaar heb ik deze ingeruild voor weer een tweedehandsje, ditmaal de Pfaff 1222S met vrije arm en boven transport. Ook een stevig beestje, maar wel met meer mogelijkheden. Er wordt mij wel gevraagd, wat is een goede naaimachine? Dat antwoord kan je zelf vinden door de vraag te stellen; wat wil ik graag maken en wat voor machine past daar dan bij? En die vraag kunnen ze beantwoorden in de naaimachinewinkel.

Vind je naailes op maat leuk?

www.facebook.com/naailes

Ine Billenkamp is met Naailes op Maat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam met nummer 34377651 en heeft BTW-id NL001693059B78