Contact

Ine achter de Pfaff 1222 SEVoor naailes contact opnemen of een afspraak maken?

Naailessen zijn te boeken van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 22.00 uur.

Een naailes duurt twee uur, soms is een dubbele les handig als je aan een groter project werkt, of als je verder weg woont.

Wil je graag in het weekend les of woon je ver buiten Amsterdam, dat is geen probleem. Naailes op Maat is redelijk flexibel en komt ook dan naar je toe!

Wil je graag weten wat Naailes op Maat voor jou zou kunnen betekenen?

Als je liever telefonisch contact opneemt dan kan dat op redelijke tijden onder telefoonnummer 06 24229466. Je kan ook een tweet versturen naar @NaailesopMaat of via de facebookpagina reageren.

Voor de naailes bespreken we wat je wil leren en stuur ik je een lijstje waar alles op staat wat je voor de les nodig hebt.

Hoe leerde ik naaien?

Mijn moeder naaide veel en deskundig, met plezier én omdat het voordelig was. Toen ik ook wilde leren naaien was daar weinig tijd voor. Dus ging ik wel oefenen met een stuk vloeipapier maar al gauw wilde ik meer. De eerste pofbroek die ik naaide heb ik in haast en ongeduld afgemaakt. Niet volgens de regels maar wel vol genoegen! Er ging een wereld voor me open. Elke week naar de lapjesmarkt op zoek naar leuke vondsten en naar de School voor Modevormgeving om te leren hoe je van je ontwerp een patroon maakt en welke stof daar bij past. Of andersom, hoe valt de stof en welk model past daar bij. Na deze opleiding wilde ik meer en ging naar kunstacademie Minerva voor de textiele richting. Leuk verder experimenteren en zelf stoffen ontwikkelen. De modetrends die gehanteerd moesten worden lagen me niet zo, daarom ben ik na een jaar overgestapt naar de afdeling Theatervormgeving, een heerlijke brede studie met veel inhoudelijke lessen.

Veel werkervaring en zoektochten verder ontdekte ik hoe fijn het is om kennis door te geven en bij te dragen aan het ontdek proces, dat elk nieuw project weer is.

Mijn eerste naaimachine kocht ik toen ik zestien jaar was. Een tweedehands Gritzner die alleen voor en achteruit kon naaien en zigzaggen. Een hele fijne degelijke machine die al mijn experimenteer drift kon weerstaan. Pas na twintig jaar heb ik deze ingeruild voor weer een tweedehandsje, ditmaal de Pfaff 1222S met vrije arm en boven transport. Ook een stevig beestje, maar wel met meer mogelijkheden.                                                                                             Er wordt mij wel gevraagd, wat is een goede naaimachine? Dat antwoord kan je zelf vinden door de vraag te stellen; wat wil ik graag maken en wat voor machine past daar dan bij? En die vraag kunnen ze beantwoorden in de naaimachine winkel.

Vind je naailes op maat leuk?

www.facebook.com/naailes

Ine Billenkamp is met Naailes op Maat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Amsterdam met nummer 34377651